perjantai 25. maaliskuuta 2011

KUMPAAN MAISEMAAN HEITTÄYTYISIT SELÄLLESI LUONNOSTA NAUTTIMAAN?



kuvat Maagi Grahn 
kuvapari: Suoluonto ennen VAPOA ja Suoluonto VAPON jälkeen
 
VAPO OY:lle  EI PIDÄ MYÖNTÄÄ LUPAA TURVETUOTANTOALUEEN LAAJENTAMISEEN HAKEMALLEEN SYDÄNMAANNEVAN ALUEELLE!

Perusteltu kantani:
Vapo Oy antaa ymmärtää hakemuksessaan, että kyseessä olisi vanhan turvetuotantoalueen Sydänmaannevan laajennus, vaikka tosiasiassa kyseessä on aivan erillinen luonnontilainen riekkosuo oikealta nimeltään LOUHINEVA!

Miksi Vapo Oy hakemuksessaan harhauttaa käyttämällä alueesta väärää nimeä?

Mielestäni kyseessä on tahallinen harhautusyritys ja ehkä jopa asiakirjojen vääristely, jotta saisivat lupahakemuksensa lävitse!

Käyttämällä alueesta väärää nimeä he täten toivovat, että Parkanon / Kihniön asukkaat ja muut luonnon monimuotoisuutta arvostavat ihmiset eivät huomaisi mistä alueesta todellisuudessa on kysymys, eivätkä siten reagoisi muistutusoikeuksiinsa!

Tämä tahallinen harhauttamisyritys jo yksinään estää luvan myöntämisen! Oikeustajuni mukaan se estää kokonaan myös asian käsittelyyn ottamisen!

Ihmettelen myös miksi Vapo käyttää hakemuksensa tukena ja liitteenä vanhaa 3 vuoden  takaista pesimälinnuston selvitystä?
Pöyry Environment Oy / Vapo Oy tilasivat keväällä 2008 Suomen Lintutieto Oy:ltä Parkanossa sijaitsevan Sydänmaannevan ( Louhinnevan ) pesimälinnustoselvityksen.
Sinä ajankohtana esiintyviksi mainitaan vain 16 lajia eikä riekkoja ollenkaan!

Yläsatakunnan ympäristöyhdistyksen YSY:n riekkokartoittajat ovat tehneet jo 14 vuoden ajan säännöllistä kartoitusta ja Louhinnevan alueella tavanneet omin silmin 2-3 pesimäreviiriä.

Lupahakemus on siis hylättävä myös uhanalaisten olemassaolevien riekkoreviirien takia!
Onko tämä vanhentuneen linnustoselvityksen käyttäminen myöskin tahallista harhaanjohtamisyritystä?

Kauhulla ajattelen myös AUTIOMAAKSI muutettavan alueen suuruutta 50,1 hehtaaria!
Oma taloni sijaitsee n.0,5 hehtaarin tontilla. Nykypäivän omakotitonttien kaavoituksessa se on suuruudessaan jättimäinen. Kauhukuvissani pystyn helposti näkemään kotitonttiani 100 kertaa suuremman alueen, joka olisi täysin tuhottu ja räävitty ruskeaksi kuraiseksi/pölyäväksi autiomaaksi!  Ennen niin kaunis ja mielihyvää tuottava luonnon moninainen lahja vastuuttomasti hetkessä tuhottuna!

VALOKUVAAJANA, TAITEILIJANA JA LUONTOIHMISENÄ EN VOI HYVÄKSYÄ KAUNIIDEN JA USKOMATTOMAN MONIMUOTOISTEN LUONNONTILAISTEN JA YHÄ  PIENEMMÄKSI KÄYVIEN SUOALUEIDEN TAHALLISTA JA TÖRKEÄTÄ TUHOAMISTA!

Kaikkien kaavoittajien ja lupia myöntävien virkamiesten olisi jo vihdoin aika herätä arvostamaan, kunnioittamaan ja puolustamaan niitä vähiä vielä jäljellä olevia luonnontilaisia soita, jotka antavat meille kaikille aivan erityislaatuista tunnekokemusta niin maisemallisesti kuin makoisastikin karpaloiden ja lakkojen muodossa. Merkittäviä ilonaiheita ovat myös kaikki kasvit, linnut, eläimet ja muut eliöt eri tyyppisillä soilla.

Suomen 10 milj. suohehtaarista enää 4milj. hehtaaria on luonnontilassa! Säilyttäkää edes ne!

Olisi myös vihdoin KAIKKIEN tajuttava, että turve ei todellakaan ole uusiutuva luonnonvara ja sen käyttö lämpöenergian tuottamiseksi on pikaisesti lopetettava!

On pöyristyttävää, että Vapo puhuu kesän “turvesadosta” kuin se olisi verrattavissa kesän marja- ja sienisatoon! Kansan tahallista harhaanjohtamista on tämäkin sanamuodon viljely!

Tosiasia on, että turvetta kehittyy yhdessä vuodessa vain mitätön 0,87millimetrin kerros! Siis sadassakin (100) vuodessa vasta 8,7 senttimetrin vähäinen kerros!
Täten yhden kesän aikana nostetaan tuhansien vuosien aikana hyvin hitaasti kasvanut “sato”, joka surutta hetkessä poltetaan savuna ilmaan ja aiheutetaan kivihiiltäkin suuremmat päästöt!


KAUNIS SUOLUONTO, PUHTAAT KIRKKAAT VESISTÖT KALOINEEN SEKÄ PUHDAS ILMA KUULUVAT MYÖS TULEVAISUUDEN LAPSILLE! NYKYISILLÄ PÄÄTTÄJILLÄ EI  OLE OIKEUTTA SITÄ HEILTÄ RIISTÄÄ, LYHYTNÄKÖISEN AJATTELEMATTOMUUDEN JA KAUASKANTOISEN VASTUUTTOMUUDEN SEURAUKSENA!

EI SIIS ENÄÄ YHTÄKÄÄN UUTTA TURPEENNOSTOLUPAA VIELÄ LUONNONTILAISILLE SUOALUEILLE!

Kehotankin teitä kaikkia päättävässä asemassa olevia ajattelevia ja inhimillisiä ihmisiä:
Mene suolle kesällä ja heittäydy pehmeälle mättäälle selällesi! - Saat ihmeellisen kokemuksen, jonka vain suo sinulle suo!

Hiivi kevätillassa hämärtyvässä mättäältä mättäälle ja toivo, että vielä kohmeiset jäiset kumpareet sinua kannattavat. Etsi ennaltatiedetty riekkopaikka ja jää paikallesi jähmettyen odottamaan auringonlaskun jälkeistä pimeyttä. Ja kun vihdoin, koko kroppa jäässä ja jos oikein onnistaa, kuulet riekon omituisen ääntelyn aivan lähelläsi, olet saanut lahjan, jota et koskaan unohda ja senkin vain suo sinulle suo!




Maagi Grahn
Parkano  25.3.2011


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti